La pazza gioia in Cinema The Movies

Beatrice (Valeria Bruni-Tedeschi) is een decadente kletskous. In de psychiatrische inrichting Villa Biondi waar ze woont, is ze een opvallende maar eenzame figuur. Ze gedraagt zich als “grande dame” met invloedrijke kennissen, die eigenlijk de baas is van Villa Biondi. Als de introverte, stoer uitziende Donatella (Micaela Ramazzotti) wordt opgenomen in de inrichting, ontfermt ze zich over haar. Er bloeit een onverwachte vriendschap op tussen de twee. Samen besluiten ze te ontsnappen. Tijdens de avontuurlijke reis, die dan volgt door schilderachtige Toscaanse landschappen, worden beiden geconfronteerd met hun verleden. Hun leven voor de inrichting kent allerlei drama en gekte, waardoor elk van hen is vastgelopen. Maar nu hebben ze elkaar en dat maakt een groot verschil….
De titel kan vertaald worden als de dolle vreugde.

De vorige film van de Italiaanse regisseur Paolo Virzì was de stijlvolle thriller Il Capitale Umano. Zijn nieuwste film is een komisch drama over de zoektocht naar geluk en vriendschap.

www.themovies.nl