Eerste filmclubavond van het seizoen valt in de smaak

Filmkeuze: Le Fils de Jean

Afgelopen maandag 12 september werd het nieuwe seizoen van de filmclubavonden geopend met de Frans-Canadese film Le Fils de Jean. Een kleine club liefhebbers heeft een boeiend familieverhaal gezien. We volgden Mathieu, die via de verzorger van zijn stiefvader er achter komt dat zijn biologische vader, die hij nooit heeft gekend,  is overleden. Er is een pakketje voor hem in Canada, dat klaar ligt voor verzending. Gedreven door nieuwsgierigheid besluit hij het op te halen om zo zijn onbekende familie te ontmoeten.

Van Parijs naar het Canadese platteland, op zoek naar zijn roots komt hij voor een aantal bijzondere verrassingen te staan. De kennismaking met zijn twee broers loopt voor Mathieu op een teleurstelling uit. Het contact met de dochter van een goede vriend van zijn vader verloopt een stuk positiever en blijkt de sleutel tot een opmerkelijke waarheid.

Het verhaal is ingetogen en realistisch gemaakt, zonder veel opsmuk, geen weidse landschappen, zeer beperkte soundtrack. De film steunt op het goede acteerwerk van vooral de twee mannelijke hoofdrolspelers, waar je door de klein gehouden omgevingen heel dicht bij in de buurt komt. Het is nog even de vraag of theater The Movies de film de komende tijd nog programmeert. Mocht dat zo zijn dan is dit solide familiedrama een aanrader!

Hoe de bezoekers de film hebben gewaardeerd zie je aan de uitslag van het stemrondje hieronder.

 

Stemming Le Fils de Jean
uitstekend 3 22%
goed 8 57%
voldoende 2 14%
matig 1 7%
onvoldoende 0 0%
14 100%