Chinatown vanaf 15 september in Cinema The Movies

We maken je graag attent op  Chinatown, opnieuw uitgebracht in de Eye Klassieker-reeks en vanaf donderdag 15 september a.s. in The Movies te zien.     

Los Angeles, jaren dertig.
Privedetective J.J. Gittes (Jack Nickolson) wordt door femme fatale (Faye Dunaway) ingehuurd om haar vermiste dochter op te sporen. In zijn speurtocht komt hij op een spoor van ingewikkelde machinaties rond onrechtmatig onttrokken land en kunstmatig gecreëerde droogte, waarbij de hoogte kringen betrokken blijken te zijn.

Roman Polanski’s eerbetoon aan de Amerikaanse film noir van de jaren veertig werd een klassieker, zowel door het – verrassend – ingehouden spel van Nicholson, het briljante scenario als de door Polanski opgeroepen sfeer van dreiging en corruptie. Gittes blijkt beland in een stad waar niemand is te vertrouwen…
Scenarioschrijver Robert Towne won met Chinatown een Oscar en schreef ook het vervolg The Two Jakes (1990).
Memorabele bijrollen van regisseurs Polanski en John Huston, als malafide projectontwikkelaar.
De ‘nose slitting scene’ met een gemene Polanski is inmiddels een klassieker, net zoals als het Gittes-axioma “You’re dumber than you think I think you are.”

Deze film is digitaal gerestaureerd en opnieuw uitgebracht in de EYE-klassiekerreeks.

Heb je deze klassieker nog nooit gezien of ga je voor een hernieuwde kennismaking ? Dan vind je op de  website  meer info + vertoningstijden. En natuurlijk de mogelijkheid om online kaarten te kopen. Telefonisch reserveren kan ook via 078-7200777.

Graag tot ziens in Cinema The Movies Dordrecht.

roman%20polanski Roman Polanski