Reserveer voor de filmkeuze van maandag 23 april 2018: The Cakemaker

Liefde is een Schwarzwalder Kirsch-torte  in de Filmclub van april

In de  Movies Dordrecht Filmclub van 23 april maken we kennis met de Berlijnse bakker Thomas die onder andere met zijn heerlijke gebak het hart verovert van de Israelische Oren. Deze komt maandelijks naar Berlijn voor zijn werk en mettertijd verdiept hun relatie zich. Als hij in Berlijn is, wonen ze zelfs samen.
In Israel is Oren getrouwd en heeft hij een kind.


Als er door een gruwelijk ongeluk een eind komt aan het sprookje tussen Thomas en Oren, reist Thomas af naar Jeruzalem. Wil hij nog zo dicht mogelijk bij Oren zijn, wil hij misschien ‘boete’ doen voor zijn relatie met hem, die hij nooit aan Anat, Oren’s vrouw onthult?
Thomas maakt kennis met Oren’s leven, zijn moeder en broer en stapje voor stapje nadert hij Anat, die door Thomas voor haar café in te huren en hem het gebak te laten maken, het  predikaat ‘kosher’ kan kwijtraken. Haar kwijnende café staat echter weer vol op de kaart in Jeruzalem.


En doet de waarheid over wat er tussen Thomas en Oren was, er nog toe als Thomas Anat kan troosten met zijn killer Schwarzwalder Kirsch-taart?
The Cakemaker is het debuut van Raul Graizer en een mix van old-school melodrama, hedendaagse identiteits-problemen en boterzachte ‘gastro-porn’, omlijst door de pianoklanken van de Franse Dominique Charpentier.

Tickets (inclusief drankje) € 11,00. Cinevillepas en Strippenkaart zijn geldig met een bijbetaling van € 2,50.Met een stempelkaart kan gespaard worden voor een gratis bezoek aan een filmclubfilm.

Reserveren:
Klik hier om alvast je plaats(en) reserveren voor de middag voorstelling.
Klik hier om alvast je plaats(en) reserveren voor de avond voorstelling.

Na de film staan de koekjes klaar!