Reserveer voor de filmkeuze van maandag 17 september 2018: The Children Act

Filmclub The Movies koos als eerste film van dit nieuwe seizoen voor The Children Act met in de hoofdrol Emma Thompson.

 Een gerespecteerd rechter, gespeeld door Oscar-winnares Emma Thompson krijgt te maken met een ingewikkelde zaak.

Zij staat bij het Hooggerechtshof bekend om haar weloverwogen uitspraken binnen het familierecht, maar de toewijding voor haar vak gaat ten koste van haar huwelijk.

De 17-jarige Adam (Fionn Whitehead, van de film Dunkirk) heeft leukemie en zal zonder een bloedtransfusie niet lang meer leven, maar omdat hij Jehovah’s getuige is, weigert Adam deze ingreep.
De rechter moet besluiten of hij te jong is om zelf over leven en dood te beslissen of dat het recht op vrije wil toch zwaarder weegt. Haar uitspraak heeft hoe dan ook grote gevolgen voor hen allebei.

 De film is gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Booker-Prize winnaar Ian McEwan (Atonement), die ook het scenario schreef voor de film.

 De film wordt in The Movies vertoond op maandag 17 september om 19.30 uur. Vooraf is er een inleiding en na afloop gelegenheid om, onder leiding van iemand van de Filmclub, met een drankje erbij nog even na te praten over de film.

Tickets (inclusief drankje) € 11,00. Cinevillepas en Strippenkaart zijn geldig met een bijbetaling van € 2,50.

Reserveren:
Klik hier om alvast je plaats(en) reserveren voor de voorstelling. Let op! De plaatsen zijn ongeplaceerd, iedereen mag zitten waar hij of zij wil, ondanks eventuele rij- en stoel nummer op het ticket.