Eerste filmclubavond seizoen 2018/2019 groot succes

Met de openingsfilm van het seizoen: The Children Act hadden we als filmclub gisteren een schot in de roos. De film, die binnenkort in Nederland in premiere gaat, trok maar liefst 68 bezoekers, die unaniem positief oordeelden. Dat het verhaal veel bezoekers enorm aansprak bleek wel uit de reacties direct na afloop: wat een prachtige film!

Ook het nagesprek in de lounge trok veel belangstelling. Verschillende facetten van de film werden besproken, zoals het gestrande huwelijk van rechter Fiona Maye (Emma Thompson) met Jack (Stanley Tucci) en haar onverwachte bezoek aan de doodzieke Adam Henry (Fionn Whitehead), over wie ze een juridisch oordeel moet geven. Het acteerwerk van Emma Thompson werd in het bijzonder geprezen.

Al met al was het een fantastisch start van een nieuw filmclub seizoen, hetgeen ook bleek uit de waardering:

Uitmuntend: 51
Goed: 16
Voldoende: 1

Namens de filmclub, bedankt voor jullie komst en tot de volgende filmclub avond (15 oktober)