Reserveer voor de filmkeuze van maandag 15 oktober 2018: Ramen Shop

Filmclub The Movies presenteert deze keer de zowel culinaire- als familiefilm Ramen Shop van de Singaporese regisseur Eric Khoo.

Ramen is de naam van een Japans noedelgerecht. Een belangrijk ingrediënt is de bouillon. Die is afhankelijk van de regio waar deze gemaakt wordt

Na het overlijden van zijn vader vindt Masato, een jonge Japanse chef-kok, een koffer met een dagboek en foto’s van zijn Singaporese moeder die overleed toen hij tien was. Hij besluit naar Singapore te vertrekken en hoopt daar een aantal familieleden te vinden. Zijn oma blijkt daar nog in leven te zijn en hij ontdekt welke rol ze heeft gespeeld in de tragische liefdesgeschiedenis van zijn ouders.

Een Singaporees-Japanse coproductie waarin de culturen en keukens van Japan en Singapore gecombineerd worden. De film heeft als onderliggend thema de verzoening tussen familieleden, voor wie de herinnering aan de wrede Japanse bezetting van Singapore tijdens de Tweede Wereldoorlog nog steeds leeft.

De film wordt in The Movies vertoond op maandag 15 oktober om 19:45 uur. Vooraf is er een inleiding en na afloop gelegenheid om, onder leiding van iemand van de Filmclub, met een drankje erbij nog even na te praten over de film.

Tickets (inclusief drankje) € 11,00. Cinevillepas en Strippenkaart zijn geldig met een bijbetaling van € 2,50.

Reserveren:
Klik hier om alvast je plaats(en) reserveren voor de voorstelling. Let op! De plaatsen zijn ongeplaceerd, iedereen mag zitten waar hij of zij wil, ondanks eventuele rij- en stoel nummer op het ticket.