Reserveer voor de filmkeuze van maandag 19 november 2018: Cold War

De film die u bij de Movies Filmclub op maandag 19 november om 19.30 kunt zien is van regisseur Pawel Pawlikowski en heet Cold WarPawel Pawlikowski won een OscarmetIdaen My Summer of Love”.

In tegenstelling tot wat de titel doet vermoeden is Cold War geen politiek drama uit de jaren ‘50, maar een meeslepend liefdesverhaal. Een destructieve liefde, dat wel.

 De film draait om Zula (Joanna Kulig) en Wiktor (Tomasz Kot)in het Polen in de tijd van de Koude Oorlog. Hetisvoor hen liefde op het eerste gezicht, ze beleven een gepassioneerde romance, maar worden gescheiden door politiek en allerlei tegenslagen. Ze lijken voortdurend op de vlucht tussen Oost en West. Cold War laat een onmogelijke liefde in een onmogelijke tijd zien.

Wiktor is componist bij een communistisch volksensemble en wil graag naar het vrije Westen. Zula is een vrijgevochten zangeres met een raadselachtig verleden. Ze kunnen niet zonder elkaar, maar ook niet met elkaar. We volgen de twee geliefden over een periode van vijftien jaar, van het Poolse platteland via het exotische Joegoslavië tot in de artistieke kringen van Parijs.

 De karakters van de twee hoofdrolspelers zijn gebaseerd op die van de ouders van regisseur Pawel Pawlikowski. De strakke zwart-witbeelden waarmee Europa wordt getekend, zijn prachtig om te zien en de muziek die als een rode draad door de film loopt, past uitstekend bij de turbulente relatie tussen de twee hoofdrolspelers.

 Pawlikowski werd met Cold War op het Filmfestival van Cannes gekozen als Beste Regisseur.

De film wordt in The Movies vertoond op maandag 19 november om 19:30 uur. Vooraf is er een inleiding en na afloop gelegenheid om, onder leiding van iemand van de Filmclub, met een drankje erbij nog even na te praten over de film.

Tickets (inclusief drankje) € 11,00. Cinevillepas en Strippenkaart zijn geldig met een bijbetaling van € 2,50.

Reserveren:
Klik hier om alvast je plaats(en) reserveren voor de voorstelling. Let op! De plaatsen zijn ongeplaceerd, iedereen mag zitten waar hij of zij wil, ondanks eventuele rij- en stoel nummer op het ticket.