Reserveer voor de filmkeuze van maandag 15 april 2019: Dirty God

De Movies Filmclubvertoont op maandag 15 april a.s. Dirty God, de nieuwe film van de Nederlandse regisseur Sacha Polak over een jonge alleenstaande moeder, die haar leven weer moet oppakken na een tragisch ongeval. 

Het is een portret van een sterke vrouw en haar gevecht tussen uiterlijke schoonheid en innerlijke waardigheid. Jade (Vicky Knight) woont samen met haar 2-jarige dochter bij haar moeder in een arbeiderswijk in Londen. In de bloei van haar leven liep zij door een wraakactie van haar ex ernstige brandwonden op. Jade en haar vriendinnen gingen vroeger iedere week gezellig uit, maar tegenwoordig wordt ze door iedereen aangegaapt.  Ondanks alle pijnlijke ervaringen laat Jade zich niet uit het veld slaan, en neemt ze het besluit om de weg naar zichzelf en haar dochter terug te vinden. Dirty God vertelt een verhaal over moederschap, moed en zelfacceptatie in het Londen van nu.

Het is het Engelstalige debuut van regisseur Sacha Polak. Voor de hoofdrol van Jade castte ze de 22-jarige Vicky Knight, die indruk maakt als debuterend actrice. Knight liep zelf als kind ernstige brandwonden op en werkte mee aan de film met een missie: “Met de film wil ik aan iedereen laten zien dat er een leven is na brandwonden” Dirty God is de openingsfilms van het Internationaal Film Festival Rotterdam en is geselecteerd voor het Sundance Film Festival. Het is voor het eerst dat daar een Nederlandse film tot de hoofdcompetitie weet door te dringen.

De filmavond begint om 19.30 uur. Na afloop van de voorstelling is er gelegenheid om onder het genot van een drankje nog even na te praten over de film.
De film wordt vertoond in Cinema The Movies Nieuwstraat 60-62, 3311 XR Dordrecht. Tickets (inclusief drankje) € 11,00. Cinevillepas en strippenkaart zijn geldig met een bijbetaling van € 2,50.
FilmClub The Movies Dordrecht draait haar vijfde seizoen. Met en voor meer dan 120 leden presenteert de FilmClub ook deze keer opnieuw een voorpremière. Aan het lidmaatschap zijn geen kosten verbonden en de films zijn voor iedereen toegankelijk.

Reserveren:
Klik hier om alvast je plaats(en) reserveren voor de voorstelling. Let op! De plaatsen zijn ongeplaceerd, iedereen mag zitten waar hij of zij wil, ondanks eventuele rij- en stoel nummer op het ticket. Er is vrije placering dus vooraf kaartjes afhalen is niet nodig.