Reserveer voor de filmkeuze van maandag 20 mei 2019: Notti Magiche

De Movies Filmclub vertoont op maandag 20 mei a.s. om 19:30 uur de bitterzoete komedie Notti Magiche van Paolo Virzì (The Leisure Seeker, La Pazza Gioia).

Rome, 1990. Op de zomerse avond dat Argentinië thuisland Italië uitschakelt in de halve finale van het wereldkampioenschap voetbal, wordt het lichaam van filmproducent Leandro Saponaro opgevist uit de Tiber.

De belangrijkste verdachten zijn Antonino, Luciano en Eugenia, drie jonge scenaristen die in Rome zijn voor een prestigieuze prijsuitreiking. Aan de lokale politie vertellen ze over hun uit de hand gelopen avontuur vol bacchanalen, extravagante showgirls, listige producenten en grijpgrage acteurs.

De film speelt zich af in de laatste gloriedagen van de Italiaanse cinema waarin oude meesters als Fellini en Scola nog de filmsets in het chaotische Rome bevolken. Een nostalgische ode aan de magische wereld van Italiaanse klassiekers, maar tegelijkertijd ook een satirisch commentaar op de corruptie en excessen achter de schermen.

De filmavond begint om 19.30 uur. Na afloop van de voorstelling is er gelegenheid om onder het genot van een drankje nog even na te praten over de film.
De film wordt vertoond in Cinema The Movies Nieuwstraat 60-62, 3311 XR Dordrecht. Tickets (inclusief drankje) € 11,00. Cinevillepas en strippenkaart zijn geldig met een bijbetaling van € 2,50.
FilmClub The Movies Dordrecht draait haar vijfde seizoen. Met en voor meer dan 120 leden presenteert de FilmClub ook deze keer opnieuw een voorpremière. Aan het lidmaatschap zijn geen kosten verbonden en de films zijn voor iedereen toegankelijk.

Reserveren:
Klik hier om alvast je plaats(en) reserveren voor de voorstelling. Let op! De plaatsen zijn ongeplaceerd, iedereen mag zitten waar hij of zij wil, ondanks eventuele rij- en stoel nummer op het ticket. Er is vrije placering dus vooraf kaartjes afhalen is niet nodig.